Facebook Twitter

Un nou studiu relevă că glifosatul este sigur!

Un nou raport întocmit de specialiști ai Uniunii Europene confirmă faptul că erbicidul glifosat este sigur și că riscul său pentru sănătatea umană și mediu este minim, similar cu al altor erbicide aprobate. Grupul european de evaluare pentru glifosat (AGG) a publicat acest raport de 11.000 de pagini, care arată din nou că glifosatul este sigur atunci când este utilizat conform instrucțiunilor folosire emise de producător.
Cercetătorii au luat în considerare potențialul mutagenic, carcinogenic, de toxicitate asupra reproducerii, toxicitatea organelor țintă specifice, efectele perturbatoare endocrine și impactul glifosatului asupra mediului și au concluzionat că glifosatul îndeplinește criteriile de aprobare ca substanță activă pentru utilizare în produsele fitosanitare. AGG conchide, de asemenea, că nu este justificată o clasificare a glifosatului în ceea ce privește carcinogenitatea.
Șaptesprezece recenzii anterioare ale diferitelor agenții de reglementare din întreaga lume au ajuns la aceeași concluzie cu privire la glifosat. Noua analiză a avut în vedere, de asemenea, afirmația anterioară conform căreia reziduurile de glifosat din alimente ar putea reprezenta un risc pentru consumatori și a constatat că nu există un risc cronic sau acut pentru consumator produselor obținute din culturile tratate cu glifosat.

Mai multe amănunte sunt disponibile pe https://www.acsh.org/news/2021/06/17/glyphosate-doesnt-cause-cancer-new-eu-report-confirms-what-we-already-knew-15612 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.