Facebook Twitter

Un cercetător român arată că europenii sunt tot mai încrezători în biotehnologii

În timp ce suprafețele cultivate cu semințe transgenice cresc în fiecare an în întreaga lume, Europa continuă să se ferească de o tehnologie-cheie pentru a face față provocărilor agroalimentare prezente și viitoare. O panoramă europeană forțată de argumente ideologice și politice transmite lumii întregi ideea că europenii sunt împotriva acestei tehnologii. Ceea ce nu este real, nu reflectă sentimentul general al europenilor. Scepticismul față de această tehnologie a scăzut progresiv în ultimii ani, sporind încrederea în biotehnologia agroalimentară.

Acest lucru este demonstrat de un raport recent publicat de Mihail Cristin Ichim de la Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Științe Biologice din România. Autorul analizează scăderea scepticismului în rândul europenilor în jurul organismelor modificate genetic pe baza datelor de la Eurobarometrele relevante. Raportul arată că, în timp ce în 2005 63% dintre europeni erau preocupați de ingredientele transgenice, în 2019 această cifră nu depășea 27%. În plus, îngrijorarea cu privire la impactul OMG-urilor asupra mediului a scăzut de la 30% în 2005 la 19% în 2011.

Sondajele comandate de Uniunea Europeană (UE) arată că europenii sunt acum mai puțin preocupați de prezența organismelor modificate genetic în alimente și mediu, contrar credinței populare că europenii sunt împotriva lor. Acceptarea crescândă a organismelor modificate genetic de către europeni poate sprijini o schimbare pozitivă a reglementărilor pentru testarea și cultivarea comercială a culturilor transgenice în Uniunea Europeană.

Articolul original și mai multe date sunt disponibile pe https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/21645698.2020.1795525 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.