Facebook Twitter

Suprafața globală a culturilor modificate genetic a crescut cu 3,3% în 2022

Suprafața globală a culturilor modificate genetic a crescut cu 3,3% în 2022 la 202,2 milioane de hectare, cea mai mare suprafață plantată vreodată. Această creștere a fost determinată de creșterea plantărilor în Brazilia, Australia, India, Paraguay și Africa de Sud, care a compensat scăderile înregistrate în Statele Unite, Canada, Pakistan, China și Filipine.

Acest lucru reiese clar din ultimul raport anual al AgrobioInvestor cu datele globale despre plantarea semințelor modificate genetic (MG) în lume în anul 2022, un raport care include semințe multiplicate de fermieri și furnizate de guvern. În 2022, 27 de țări au cultivat semințe modificate genetic. Statele Unite și-au menținut poziția de lider în clasamentul mondial al culturilor transgenice, cu 74,47 milioane de hectare plantate, deși înregistrează o scădere de 1% față de anul precedent.
La nivel de culturi, soia rămâne cea mai răspândită cultură MG, cu 98,9 milioane de hectare în 2022, reprezentând 48,9% din toate culturile MG cultivate la nivel global. Țările cu cea mai mare creștere în plantarea semințelor modificate genetic în 2022 au fost Australia (+74,6%), Vietnam (+60,7%), Honduras (+36,8%) și Uruguay (+15,3%). Culturile cu cea mai mare rată de adoptare au fost bumbacul (80,4%), soia (73,7%), porumbul (32,9%) și sfecla de zahăr (11,4%).
Uniunea Europeană continuă să aibă cea mai mică suprafață de culturi modificate genetic din lume, cu 71.112 hectare în 2022. Cea mai mare suprafață este înregistrată în Spania, unde 95,1% din regiunile de porumb ale țării sunt cultivate cu porumb Bt. Deși de-a lungul istoriei multe țări europene au cultivat porumb Bt (Franța, Germania, Polonia, România, Cehia și Slovacia), astăzi doar Spania și Portugalia mai fac acest lucru.

Întregul raport este disponibil urmând Global-GM-Crop-Area-Review.pdf (fundacion-antama.org) . 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.