Facebook Twitter

Studiu chinez – porumbul MG nu e periculos pentru insectele nețintite!

Un nou studiu, efectuat pe parcursul a trei ani în Yitong, în provincia Jilin din China, a oferit dovezi suplimentare ale siguranței porumbului MG pentru insectele nețintă. Raportul a concluzionat că cele două soiuri de porumb modificat genetic studiate nu au avut niciun efect asupra comunităților de artropode din câmpurile analizate.

Soiurile transgenice de porumb testate au fost DBN9868 și DBN9936 și au fost semănate anual în câmpurile chinezești între lunile iunie și septembrie. Studiul a colectat date din 2015 până în 2017. Oamenii de știință au înregistrat diferitele specii de artropode care au fost prezente în teren. Analizele datelor au constatat că diferența de biodiversitate a artropodelor din câmpurile de porumb MG este minoră în comparație cu cea din câmpurile de porumb convenționale. Diferența dintre comunitățile de artropode care locuiesc în sol a fost semnificativ mai mică decât cea din comunitățile de artropode care inhibă plantele. Lepidopterele nu au fost populația dominantă în câmpurile de porumb. Populația de artropode dominante a variat foarte mult între ani și luni.

Rezultatele obținute au fost în concordanță cu studiile anterioare de teren privind abundența speciilor de artropode în câmpurile de porumb biotehnologic.

Oamenii de știință au concluzionat că efectele culturii de porumb transgenic asupra comunităților de artropode sunt nesemnificative.

Mai multe informații sunt disponibile pe https://www.mdpi.com/2223-7747/11/17/2254 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.