Facebook Twitter

Studiu chinez confirmă ce spun și americanii: oponenții ingineriei genetice nu au cunoștințe despre domeniu

În anul 2019, a fost publicat un studiu care evidențiază legătura dintre opoziția față de alimentele modificate genetic și lipsa de cunoștințe cu privire la acest subiect. Concluziile acestuia au fost reafirmate de un recent studiu chinez, care a evidențat același lucru: opoziția extremă față de biotehnologia agroalimentară este asociată cu niveluri scăzute de cunoștințe cu privire la acest aspect.
Cercetătorii din diferite universități chineze din Wuhan, Guangzhou și Shanghai au efectuat o replicare conceptuală a studiului american cu utilizatorii chinezi, care au fost chestionați digital. Studiul lor a avut două obiective: în primul rând, să investigheze cunoștințele și atitudinile oponenților extremi față de alimentele modificate genetic și alte aplicații ale ingineriei genetice; și, în al doilea rând, să examineze aceiași factori la susținătorii extremi.

Rezultatele au arătat un model similar pentru adversarii extremi ai alimentelor modificate genetic în China cu cel din studiul efectuat în SUA acum doi ani. Mai mult, același model a fost observat și pentru susținătorii extremi ai altor aplicații ale ingineriei genetice. Interesant este că cercetătorii au descoperit că în general, chinezii au atitudini negative față de alimentele modificate genetic, dar o atitudine pozitivă față de alte aplicații ale ingineriei genetice.

Constatările pot ajuta la identificarea strategiilor pentru a spori acceptarea alimentelor modificate genetic în țară.

Studiul complet a fost publicat pe https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0272494421000384?via%3Dihub 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.