Facebook Twitter

Studiile nu au decelat diferențe sensibile la carnea și laptele vacilor MG

Oamenii de știință de la Universitatea Davis din California (SUA) au efectuat 19 teste pe carne și lapte provenite de la vaci modificate genetic. Ei nu au găsit diferențe semnificative între produsele animale ale vacilor transgenice și cele de la vacile convenționale.
Evaluările au fost efectuate ca parte a unui proiect care și-a propus să furnizeze date empirice despre dezvoltarea și compoziția nutrițională a produselor de origine animală derivate din descendenții unui taur transgenic de lapte care este homozigot pentru alela dominantă Pc Celtic POLLED.
Pentru studiu au fost utilizați cinci viței modificați genetic dintr-un taur încrucișat cu vaci Hereford cu coarne și zece viței martor. Greutățile vacilor au fost înregistrate la 8 luni, 1 an și la sacrificare. Probele de lapte au fost colectate în momente diferite, în primele șapte săptămâni de lactație. Probele de carne au fost colectate după sacrificare.
Rezultatele au arătat că bovinele cu alela POLLED moștenite de la vaca GE nu au prezentat diferențe în creșterea lor generală. Analiza probelor de carne nu a evidențiat nicio diferență în compoziția cărnii, în timp ce analiza probelor de lapte a evidențiat o variație a compoziției laptelui între animale, dar în valori din intervalul normal.

Mai multe amănunte sunt disponibile în articolul original: https://www.isaaa.org/kc/cropbiotechupdate/article/default.asp?ID=19063 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.