Facebook Twitter

SpRY – un fel de CRISPR-Cas9 simplificat!

Cercetătorii de la Universitatea din Maryland (UMD), din Statele Unite, au prezentat o nouă variantă a tehnologiei de editare a genomului CRISPR-Cas9, pe care au botezat-o SpRY. Descrierea acestei noi tehnici a fost publicată în revista Nature Plants. SpRY elimină barierele care mai existau în ceea ce privește editarea genomică, permițând o posibilă mutație în aproape orice secvență genomică din plante.

CRISPR-Cas9 vizează o secvență scurtă specifică cunoscută sub numele de motiv adiacent protospacer (PAM). CRISPR-Cas9 folosește PAM pentru a identifica unde se taie ADN-ul. SpRY sparge aceste bariere de restricție PAM. Cercetătorii pot acum edita oriunde în cadrul genelor favorabile, căci SpRY simplifică ingineria genomului, permițând editarea ADN-ului fără a utiliza PAM.

Această descoperire va avea un impact mare asupra cercetării și îmbunătățirii culturilor. Noua variantă a tehnologiei CRISPR-Cas9 poate fi utilizată în diferite tipuri de culturi, ceea ce va ajuta la reducerea presiunii asupra securității alimentare, nutriției și siguranței prin accelerarea evoluției culturilor și a revoluției agricole, apreciază cercetătorii care au dezvoltat noua metodă.

Amănunte suplimentare puteți afla din articolul original, disponibil pe https://www.nature.com/articles/s41477-020-00827-4 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.