Facebook Twitter

Specialiștii chinezi preferă sorgul parfumat

Experții de la Academia Chineză de Științe au raportat dezvoltarea cu succes a unui tip de sorg parfumat, folosind tehnologia de editare a genelor CRISPR-Cas9. Descoperirile lor sunt publicate ca un raport inovator în Journal of Integrative Plant Biology.
Sorgul este a cincea cultură ca mărime cu valoare economică ridicată, deoarece este folosit ca aliment de bază și materie primă pentru prepararea unor băuturi și a oțetului. De asemenea, este folosit ca furaj, datorită biomasei și calității sale ridicate. Cu toate acestea, în prezent nu există soiuri parfumate de sorg. De aceea, cercetătorii au folosit CRISPR-Cas9 pentru a elimina gena (SbBADH2) responsabilă de reglarea aromei în sorg. Acest lucru a dus la plante cu semințe și frunze parfumate.
Frunzele au fost uscate și măcinate, apoi au fost oferite drept hrană iepurilor. Iepurii au arătat o atracție deosebită față de hrana parfumată din sorg, ceea ce dovedește potențialul său de a avea un impact asupra creșterii animalelor, printre alte aplicații.

Mai multe amănunte sunt disponibile în articolul original, pe https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jipb.13232 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.