Facebook Twitter

Schimbările climatice au încetinit creșterea productivității agricole cu 21% din 1961 încoace

Universitatea Cornell, Universitatea din Maryland (UMD) și Universitatea Stanford din Statele Unite au colaborat pentru a cuantifica pentru prima dată efectele antropice ale schimbărilor climatice asupra creșterii productivității agricole globale. Folosind un model al efectelor climatice asupra productivității, studiul a arătat o reducere de 21% a productivității agricole globale, începând din 1961. În optica cercetătorilor acest fapt echivalează cu lipsa completă a creșterii productivității în ultimii șapte ani.
Rezultatele studiului mai arată că agricultura globală a devenit din ce în ce mai vulnerabilă la efectele schimbărilor climatice, regiunile mai calde precum Africa, America Latină și Caraibe fiind cele mai afectate. Studiul a constatat că aceste zone au cunoscut deja o încetinire a creșterii de 26-34%, în timp ce Statele Unite par a fi mai puțin afectate, cu o încetinire a creșterii de aproximativ 5-15%.
Potrivit lui Robert Chambers, profesor de economie agricolă și de resurse la UMD, studiul demonstrează că modificarea climei a avut deja un impact major asupra productivității agricole. Economistul Ariel Ortiz-Bobea, profesor asociat la Școala de Economie Aplicată și Management „Charles H. Dyson”, a declarat că încetinirea este echivalentă cu apăsarea butonului de pauză pentru creșterea productivității în 2013. „Nici o îmbunătățire nu s-a mai văzut de atunci!”, a declarat el.

Mai multe informații sunt disponibile pe https://agnr.umd.edu/news/umd-collaborates-quantify-how-climate-change-has-slowed-agricultural-productivity-growth și pe https://news.cornell.edu/stories/2021/04/climate-change-has-cost-7-years-ag-productivity-growth 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.