Facebook Twitter

Regatul Unit ar putea deveni un lider în modelarea reglementării NGT

Un nou raport al Consiliului de Reglementare a Perspectivelor din Regatul Unit (RHC) afirmă că Regatul Unit ar putea avea un rol de lider în modelarea reglementărilor care vor permite comercializarea produselor inovatoare și sigure obținute utilizând tehnologii de editare a genelor. De asemenea, subliniază modul în care Regatul Unit ar putea profita de ieșirea sa din Uniunea Europeană pentru a restructura reglementările și a le face mai riguroase din punct de vedere științific, proporționale cu riscurile și beneficiile. Aceasta ca un alt avantaj pe lângă faptul că oferă mai multă certitudine companiilor care doresc să investească în aceste tehnologii. De fapt, Marea Britanie face deja studii de teren cu soiuri de culturi modificate genetic.
Raportul susține propunerile recentei consultări guvernamentale din Marea Britanie și se bazează pe acestea oferind recomandări suplimentare cu privire la aspectul unei noi abordări de reglementare pe termen lung. Acesta sugerează că schimbările ar putea reduce semnificativ costul și timpul de comercializare a noilor produse, deblocând inovația în dezvoltarea soiurilor de plante și animale care pot aduce beneficii consumatorilor, mediului și creșterii economice pe termen lung în Regat. Unit.
Într-un comunicat de presă, Societatea Britanică a Crescătorilor de Plante (BSPB) a salutat raportul afirmând că „în lucrare evidențiați pe bună dreptate importanța inovației genetice ca bază pentru o agricultură mai durabilă, în special pentru a ajuta fermierii să se adapteze la schimbările climatice și să protejeze culturile împotriva dăunătorilor și bolilor, reducând în același timp utilizarea substanțelor chimice. "

Raportul este disponibil pe https://www.gov.uk/government/publications/regulatory-horizons-council-report-on-genetic-technologies 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.