Facebook Twitter

Rapița care produce Omega 3

Acidul docosahexaenoic, prescurtat DHA, este un tip de acid gras Omega 3 care se găsește în mod natural în laptele matern, peștele gras și alte alimente. Este un nutrient esențial pentru dezvoltarea creierului, precum și pentru dezvoltarea cognitivă și întărirea sistemului imunitar. O echipă multinațională de cercetare a reușit să determine și semințele de rapiță modificate genetic să îl sintetizeze și tocmai a confirmat siguranța acestuia.
Echipa de oameni de știință din Statele Unite și Australia și-a publicat lucrările privind studiul asupra siguranței în utilizare pentru alimentația animalelor a acestei semințe de rapiță DHA (Brassica napus), confirmând siguranța acesteia pentru utilizarea sa în hrana umană, nutraceutice sau hrana animalelor. Acest lucru aduce rapița DHA cu un pas mai aproape de a face parte dintr-o soluție de atenuare a presiunii mari asupra resurselor marine ca sursă de acizi grași Omega 3.
Rapița DHA este unul dintre primele sisteme terestre de producție a acizilor grași polinesaturați omega-3 cu lanț lung care produc un nivel ridicat de acid docosahexaenoic (DHA). Vectorul folosit pentru a produce profilul de ulei dorit conține expresia a șapte casete de gene în calea de biosinteză a DHA și a fost conceput pentru a converti acidul oleic în DHA. O caracterizare completă a rapiței DHA, inclusiv o analiză nutrițională detaliată a semințelor, făinii și uleiului, a fost efectuată ca parte a evaluării siguranței alimentelor și furajelor.
Rezultatele au arătat că, exceptând profilului de acizi grași, niciunul dintre celelalte elemente de compoziție nu a prezentat diferențe în comparație cu omologul lor convențional. De asemenea, au fost efectuate studii privind hrănirea peștilor, pentru a confirma valoarea nutrițională și siguranța rapiței DHA. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că produsele derivate din acest soi sunt absolut sigure.

Mai multe informații sunt disponibile în articolul original, publicat pe https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2021.716659/full 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.