Facebook Twitter

„Primul pas începe cu o singură sămânță!”

Agricultura este una dintre cele mai ineficiente industrii de pe planetă. Metodele actuale de agricultură industrială necesită cantități nesustenabile de apă, îngrășăminte și terenuri. Această cerere se va intensifica, pe măsură ce populația globală urcă spre 10 miliarde, până în anul 2050. Pentru a ne hrăni în mod durabil, avem nevoie de o a doua revoluție agricolă! Nu este o surpriză să descoperiți că biologia sintetică conduce această revoluție. Pentru a transforma industriile vechi, trebuie să lucrăm cu natura, nu împotriva ei. Aceasta este filosofia din spatele Inari, una dintre cele mai noi companii care reinventează spațiul agricol. Inari folosește tehnologia de editare genetică CRISPR pentru a construi Seed Foundry din lume”, povestește Ponsi Trivisvavet, CEO și director al Inari.

Diversitatea genomică a plantelor este esențială pentru misiunea Inari. Pentru a produce culturi optimizate pentru o gamă largă de climate, altitudini și soluri, compania are nevoie de un catalog cu cât mai multe opțiuni posibile. „Folosim diverse instrumente care aparțin naturii pentru a readuce biodiversitatea în culturi, iar acest lucru permite culturilor să aibă o productivitate mai bună”, spune Trivisvavet. Anumite fenotipuri de culturi necesită mai puțină apă sau utilizează mai eficient fertilizanții. Reintroducerea acestor soiuri de culturi înapoi pe câmp poate reduce costurile pentru fermieri și poate îmbunătăți semnificativ sănătatea solului.

Odată ce semințele Inari sunt perfecționate, acestea sunt vândute ca semințe- părinte companiilor independente de semințe, care apoi le livrează fermierilor. Alegerea de a lucra cu companii independente de semințe este deliberată: spre deosebire de distribuitori mai mari de semințe, companiile independente sunt mai aproape de nevoile fermierilor. Acestea urmăresc și creșterea randamentului la recoltare, desigur, dar Trivisvavet spune că reducerea consumului de pesticide și îngrășăminte chimice este, de asemenea, o preocupare principală. „Este un lucru pe care îl apreciez foarte mult în privința fermierilor [cu care lucrăm]”, spune Trivisvavet. „Le pasă de păstrarea sănătății solului, păstrarea sănătății fermei. Sunt vizionari. Toți fermierii privesc nu numai pe termen scurt, ci și pe termen lung. ”

În prezent, Inari dezvoltă și testează semințele proprii în sere. Compania se concentrează pe trei dintre cele mai mari culturi de bază din lume: porumb, soia și grâu. Practicile nesustenabile utilizate pentru cultivarea acestor culturi reprezintă o oportunitate imensă pentru tehnologia Inari. Dacă compania poate schimba cu succes industria culturilor de bază la nivel de semințe, poate introduce genul de schimbare globală revoluționară pe care o caută Trivisvavet.

În fața schimbărilor uriașe din 2020, Trivisvavet consideră că munca lui Inari este mai critică ca niciodată. Agricultura a cunoscut puține inovații în ultimii cinci ani. Acest ritm lent nu va produce schimbările majore necesare pentru abordarea nutriției globale și combaterea schimbărilor climatice. „Sistemul se strică. O vezi în fiecare zi ”, spune Trivisvavet. „Dacă nu acționăm acum, când o vom face? Pur și simplu nu ne permitem luxul să mai așteptăm. Am rămas fără timp să ne întrebăm „dacă”. Singura întrebare care contează acum este „cum?” Cum vom aborda probleme la fel de mari precum iminentul deficit mondial de alimente și criza climatică? Aceste provocări pot părea copleșitoare. Dar fiecare criză poate fi descompusă într-o serie de pași care duc la o soluție. Pentru Inari, primul pas începe cu o singură sămânță”, a încheiat reprezentanta companiei

Articolul integral este disponibil pe https://www.forbes.com/sites/johncumbers/2020/10/30/these-crispr-edited-seeds-are-planting-a-sustainable-future-for-the-agricultural-industry/?sh=5eb1e26f298d 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.