Facebook Twitter

Primii porci editați genetic cu CRISPR, autorizați pe piața SUA

Universitatea de Stat din Washington (WSU) a primit aprobarea de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru ca porcii săi modificați genetic să intre în lanțul alimentar al SUA pentru consum uman sub formă de cârnați în stil german. Cercetătorii au folosit instrumentul de editare genetică CRISPR pentru a îmbunătăți caracteristicile genetice ale suinelor.
Cercetătorii au inițiat procesul de autorizare pentru cinci varietăți de porci modificați genetic cu un dublu scop: pe lângă faptul că demonstrează potențialul acestor tehnologii și siguranța lor, acesta caută să demonstreze și modul în care este posibil ca o instituție academică să-și aducă rezultatele pe piață, în urma obținerii obținerea autorizației FDA. Editarea genelor poate aduce modificări ADN-ului unui organism care ar putea apărea în natură sau prin reproducere selectivă, dar ar dura mult mai mult decât în cazul CRISPR.

Jon Oatley, profesor la Școala de Bioștiințe Moleculare de la Școala de Medicină Veterinară a WSU, a subliniat importanța ca o universitate să creeze un precedent, lucrând cu autoritățile federale de reglementare pentru a introduce animale modificate genetic în aprovizionarea cu alimente, recunoscând că „dacă nu treceți prin acest proces, toate cercetările pe care le facem vor fi în zadar pentru că nu vor fi niciodată făcute publice.”

O singură altă organizație, compania Acceligen, a câștigat aprobarea FDA ca un animal modificat genetic să intre în lanțul alimentar. Alte companii au obținut aprobarea FDA pentru animalele modificate genetic, dar abordarea a fost transgenică, presupunând inserarea unor fragmente de ADN externe.

Cercetătorii speră că această aprobare va permite consumatorilor să cunoască diferențele dintre modificarea și editarea genelor și că percepția față de această tehnologie se va schimba.

Mai multe despre acest subiect puteți afla urmând First university to put gene-edited livestock into human food supply – WSU Insider 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.