Facebook Twitter

PlantGENE – o nouă rețea de coordonare a ingineriei genetice a plantelor

Capacitatea globală de a produce plante folosind inginerie genetică este mult sub cerere. Aceasta este concluzia la care a ajuns Fundația Națională pentru Știință din SUA Pentru a remedia situația, Joyce Van Eck, profesor asociat la Institutul Boyce Thompson (BTI) din Statele Unite, a primit un grant de 500.000 USD de la Fundație, cu misiunea de a înființa Rețeaua de coordonare a cercetării asupra ingineriei genetice a plantelor (PlantGENE). ).

Pe măsură ce lumea continuă să se confrunte cu provocări precum creșterea rapidă a populației și efectele schimbărilor climatice, îmbunătățirea culturilor pentru a hrăni planeta în mod durabil este esențială. Biotehnologia este una dintre cheile îmbunătățirii culturilor, dar această tehnologie se confruntă cu o constrângere majoră: există o lipsă de furnizori de servicii care să ofere plante biotehnologice comunității științifice și nu există destui oameni de știință care să facă cercetări, în comparație cu cererea pentru aceste soiuri.

Recunoscând această inegalitate, Van Eck și colegii săi au dezvoltat PlantGENE, o rețea de biotehnologi ai plantelor care vor lucra împreună pentru a facilita schimbul de tehnologie, cunoștințe și protocoale. Potrivit lui Van Eck, „PlantGENE va fi un catalizator pentru comunicarea între grupurile de cercetare și pentru a aborda probleme legate de biotehnologia plantelor și de îmbunătățirea culturilor. Rețeaua va ajuta la creșterea capacității de cercetare în ingineria genetică a plantelor , la coordonarea facilităților pentru a lucra împreună și la formarea de noi oameni de știință care pot deveni experți în tehnici de inginerie genetică a plantelor.”

 

Mai multe informații pe https://btiscience.org/explore-bti/news/post/plantgene-to-catalyze-plant-biotechnology-improvement/ 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.