Facebook Twitter

Petuniile portocalii, pe cale de a deveni posibile

Sara Abdou, biotehnolog și doctorand la Universitatea Wageningen (Olanda), lucrează la culoarea florilor de petunii. Folosind mostre de țesut, Sara analizează pigmenții și genetica din spatele lor și este dornică să creeze petunii portocalii.

Petuniile albe există în natură, dar nu și cele portocalii și galbene strălucitoare. Sara vrea să creeze petunii portocalii nu prin introducerea unei gene dintr-o altă specie, ci prin fixarea căii genetice care împiedică petuniile să fie în mod natural portocalii. Utilizând tehnologia de editare a genelor CRISPR-Cas9, Sara face modificări în locații precise din genomul petuniei. Sara spune că preferă să folosească CRISPR-Cas9 pentru că este mai rapid, mai ieftin, mai precis și mai eficient decât alte metode de editare a genomului.

Lucrarea Sarei este aplicabilă și culturilor, deoarece calea pigmentului în petunii este similară cu cea a altor culturi și specii de plante. Ea speră să-și aplice munca la producția de culori portocalii prin modificarea genetică și a altor plante.

Mai multe amănunte aflați urmând How to make petunias naturally orange (nature.com) 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.