Facebook Twitter

Peste 250 de milioane s-au confruntat cu foametea severă în 2022

Aproximativ 259 de milioane de persoane din 58 de țări și teritorii s-au confruntat cu insecuritate alimentară acută în 2022, comparativ cu 193 de milioane de persoane din 53 de țări în 2021. Aceste cifre sunt preluate din Raportul global privind crizele alimentare publicat de Rețeaua de informații privind securitatea alimentară.
„Peste 250 de milioane de oameni se confruntă acum cu niveluri acute ale foametei, iar unii sunt în pragul foametei. Acest lucru este de neconceput”, explică secretarul general al ONU, António Guterres, în prefața acestui raport. Aceste date actualizate relevă cel mai mare număr de oameni înfometați din ultimii șapte ani.
Impacturile economice datorate pandemiei de COVID-19 și războiului din Ucraina au fost identificate drept principalii factori ai crizelor alimentare, în special în cele mai sărace zone ale lumii, datorită dependenței mari de alimente și produse agricole importate care sunt vulnerabile la impactul prețurilor globale la alimente. Condițiile meteorologice extreme, cum ar fi secetele, inundațiile, furtunile tropicale și cicloanele au contribuit, de asemenea, puternic la crizele alimentare.
„Această criză necesită schimbări sistemice fundamentale. Acest raport arată clar că progresul este posibil. Avem datele și cunoștințele necesare pentru a construi o lume mai rezistentă, incluzivă și durabilă, în care foamea poate fi combătută, inclusiv prin sisteme alimentare mai puternice și investiții masive în securitatea alimentară și o nutriție îmbunătățită pentru toți oamenii, indiferent unde locuiesc.”
În fața unui scenariu critic ca acesta, biotehnologia agroalimentară trebuie să joace un rol cheie. O tehnologie care permite creșterea producției fără a fi nevoie să se mărească suprafața culturilor este benefică. Pe lângă aceasta este, de asemenea, o cale foarte largă în îmbunătățirea produselor, astfel încât acestea să fie mai hrănitoare și să permită lupta împotriva deficiențelor nutriționale.

Mai multe informații pe site-ul FAO (Global Report on Food Crises: Number of people facing acute food insecurity rose to 258 million in 58 countries in 2022 (fao.org) ) sau în raportul FSIN (Global Report on Food Crises 2023 | Food Security Information Network (FSIN) (fsinplatform.org) ). 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.