Facebook Twitter

Noile tehnici de ameliorare stimulează producția de cereale

Cerealele sunt principala sursă de hrană umană la nivel mondial. Cu cererea tot mai mare de alimente, condițiile meteorologice în schimbare și prevalența bolilor, producția de cereale a fost o provocare. De aceea, oamenii de știință cercetează de ceva timp noi modalități de îmbunătățire a producției folosind tehnici convenționale. Cu toate acestea, astfel de abordări necesită perioade lungi de timp și inputuri suplimentare pentru a dezvolta soiuri îmbunătățite .

Odată cu evoluțiile recente în editarea genomului, posibilitatea de reproducere precisă și mai rapidă a culturilor este crescută. Aceste tehnici includ tehnici precum CRISPR-Cas9 , CRISPR-Cpf1, modificarea epigenetică dCas9 și diverse alte abordări de editare a genomului fără transgene. Experții din China și Germania au publicat o analiză a impactului noilor tehnici de ameliorare a plantelor pentru a stimula producția de cereale.

Potrivit articolului, aceste tehnologii au dat naștere unor dezvoltări revoluționare, iar cercetătorii au obținut rapid realizări remarcabile. Cu toate acestea, ei afirmă că aceste tehnologii au încetinit dezvoltarea de noi soiuri prin tehnici convenționale de editare a genelor și că simbioza între toate tehnicile ar trebui promovată pentru a accelera și mai mult îmbunătățirea culturilor. Revizuirea rezumă, de asemenea, abordări tradiționale, moleculare și integrate pentru a accelera procesul de ameliorare a cerealelor.

Articolul cu acces deschis a fost publicat în revista Plants și este disponibil urmând link-ul https://www.mdpi.com/2223-7747/11/8/1052 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.