Facebook Twitter

Ministrul Petre Daea susține culturile MG

Invitat pe 30 octombrie la o cunoscută emisiune de televiziune, ministrul român al Agriculturii, Petre Daea, a vorbit și despre culturile modificate genetic. „Toate ființele sunt modificate genetic”, a spus domnia-sa. "Cercetătorul a intervenit în codul genetic al plantei și i-a modificat ceva care i-a schimbat comportamentul pentru un factor extern, nu a transformat-o pentru că suntem rezultatul îmbinării cromozomilor de la mamă și de la tată, pe cale naturală. Orice înmulțire, fie ea sexuată sau asexuată, este o modificare genetică. Toți suntem modificați genetic. Nicăieri în lume nu există un cercetător, o experiență, o concluzie, din care să rezulte ca aceasta intervenție la nivel genetic este dăunătoare", a mai spus Daea.

Conform opiniei sale, mai ales acum, în condițiile schimbărilor climatice este păcat ca fermierii să nu poată beneficia de plante cu o rezistență mai mare la secetă și la boli, obținute prin modificări genetice. În acest fel s-ar putea inclusiv reduce consumul de pesticide, a subliniat ministrul.

Această poziție, a mai povestit demnitarul, a susținut-o în mai multe ocazii în cadrul organismelor UE, inclusiv la ultima întâlnire informală a miniștrilor Agriculturii, de lune trecută, de la Praga.

„Sunt semne că și în Uniunea Europeană reglementările în acest domeniu se vor mai relaxa”, a încheiat Daea. 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.