Facebook Twitter

Conferința Internațională „Inovații în ameliorarea plantelor”

La București are loc cea de-a șasea ediție a Conferinței Internaționale „Inovații în ameliorarea plantelor”. Devenit de-acum tradițional, evenimentul este organizat de AgroBiotechRom, Alianța Industriei Semințelor din România și Asociația Producătorilor de porumb din România, cu sprijinul Ambasadei SUA la București și cu susținerea Academiei de Științe Agricole și Silvice.

Ediția din acest an are ca tematică rolul noilor tehnici genomice în securitatea alimentară globală. Sunt prezenți speakeri din Belgia, SUA și, evident, România. Aceștia vor prezenta participanților ultimele evoluții în domeniu, atât sub aspectul realizărilor științifice, cât și în ceea ce privește reglementările privind folosirea acestor tehnici în Europa, față de alte regiuni ale lumii.

Tehnicile genomice ar putea fi răspunsul la cele mai multe dintre provocările la care agricultura trebuie să răspundă astăzi. Atât adaptarea la schimbările climatice, cât și necesitatea de a produce mai mult, pentru a răspunde necesităților unei populații în creștere ar putea fi fi rezolvate, măcar parțial, prin utilizarea pe scară largă a noilor tehnici genomice și a rezultatelor pe care acestea le oferă. Acest fapt a fost deja dovedit în SUA, Argentina, Brazilia și în alte părți ale lumii.

Mai multe amănunte despre importanța acestor tehnologii, ca și despre eveniment, în sine, puteți afla urmărind clipul video către care conduce link-ul https://www.digi24.ro/emisiuni/agro-jurnal/agro-jurnal-25-septembrie-09-00-2093983 , începând cu minutul 23,15. 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.