Facebook Twitter

Marea Britanie începe testele în câmp cu orz editat genetic

Crop Science Center, un parteneriat între Universitatea din Cambridge și Institutul Național de Botanică Agricolă, va efectua teste de teren cu orz modificat genetic în Marea Britanie. Îmbunătățirea a fost făcută pentru a reduce dependența de îngrășămintele sintetice și pentru a promova o mai bună sănătate a solului, promovând un model agricol mai durabil și mai eficient în producția de alimente.

Plantarea este programată pentru aprilie 2022. Se va evalua dacă îmbunătățirea interacțiunii dintre culturi și ciupercile naturale din sol poate ajuta plantele să absoarbă apa care conține azot și fosfor din sol, elemente care sunt adesea furnizate plantelor prin îngrășăminte sintetice . Evaluarea va implica un orz modificat genetic pentru a crește nivelurile de expresie ale genei NSP2 pentru a îmbunătăți capacitatea acesteia de a interacționa cu ciupercile micorizice.

De asemenea, va implica soiuri de orz modificate genetic care pot suprima interacțiunea cu ciupercile micorizale arbusculare pentru a ajuta oamenii de știință să evalueze întregul spectru de interacțiuni și să cuantifice modul în care microbii susțin dezvoltarea plantelor. Testul de câmp va evalua producția de orz în condiții de fosfat ridicat și scăzut, precum și potențiala protecție suplimentară a culturilor împotriva dăunătorilor și bolilor ca urmare a relației dintre plantă și ciupercile micorize.

Oamenii de știință au subliniat că biotehnologia poate fi un instrument valoros în a oferi opțiunile disponibile fermierilor din întreaga lume. În acest caz, dezvoltarea orzului, care poate reduce dependența de îngrășămintele sintetice, poate ajuta fermierii din țările în curs de dezvoltare să reducă costurile inputurilor și astfel să-și mărească veniturile, stimulând producția de alimente. În plus, reducerea utilizării îngrășămintelor sintetice în țările cu venituri mari și medii reduce poluarea mediului, ajută la conservarea biodiversității și reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Mai multe amănunte sunt disponibile pe https://www.cam.ac.uk/research/news/crop-science-centre-to-conduct-field-trials-of-genetically-modified-barley-that-could-reduce-need 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.