Facebook Twitter

Marea Britanie își propune rolul de lider în biotehnologii!

Biroul pentru Știință al Guvernului Regatului Unit a publicat un raport privind utilizările posibile și considerente asupra științei genomului. Raportul, intitulat „ Genomics Beyond Healthcare” , examinează modul în care genomul poate oferi perspective asupra caracteristicilor și comportamentelor oamenilor și plantelor și investighează modul în care cercetarea codului ADN prezintă atât beneficii, cât și provocări pentru societate.

George Freeman, ministrul pentru Știință, Cercetare și Inovare, a explicat că „de când am lansat programul UK Genomics Healthcare în 2011, Regatul Unit a devenit o putere globală în asistența medicală genomică, de la diagnosticare la medicamente și vaccinuri. Dar acesta este doar începutul revoluției genomicii. După cum arată acest raport, înțelegerea noastră din ce în ce mai mare a codului genetic deschide noi oportunități interesante, de la culturi rezistente la secetă și boli până la exploatarea celulelor sau fabricilor, până la biocombustibili noi și mai durabili și agricultura marină. Pentru a debloca aceste oportunități, trebuie să fim lideri, atât în știință, cât și în etică.”

Utilizarea tehnicilor genetice poate ridica întrebări etice și sociale, dar abordarea timpurie a problemei poate începe să ofere publicului informații științifice pentru a ajuta la luarea deciziilor în cunoștință de cauză, în viitor. Un raport recent a concluzionat că Regatul Unit ar putea avea un rol de lider în formarea reglementării care va permite comercializarea de produse inovatoare și sigure folosind tehnologii de editare genetică .

În plus, Parlamentul britanic a aprobat pe 14 martie un instrument legal pentru a facilita cercetarea în teren cu plante modificate genetic prin noi tehnologii de ameliorare a plantelor. Această decizie se adaugă celei luate pe 20 ianuarie, prin care se urmărea reducerea procedurilor birocratice în cercetarea de editare genetică, pentru a ajuta la dezvoltarea de noi soiuri de culturi care necesită mai puține produse fitosanitare, care au un impact mai mic asupra mediului și care asigură o nutriție mai bună.

Mai multe amănunte sunt disponibile pe https://www.gov.uk/government/news/genomics-beyond-healthcare-future-uses-and-considerations-of-genomic-science 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.