Facebook Twitter

Japonia studiază de 15 ani efectele soia și rapiței transgenice asupra mediului

În ultimii 15 ani Ministerul Agriculturii, Silviculturii și Pescuitului din Japonia (MAFF) a realizat câte o anchetă anuală pentru a monitoriza orice efecte ale cultivării soia și rapiței modificate genetic asupra biodiversității. Cele mai recente date arată că oricare dintre aceste două culturi transgenice este prea puțin probabil să afecteze biodiversitatea.
Cercetările au început în 2006, și s-au desfășurat pe loturi cu o rază de aproximativ 5 km, cultivate cu semințe modificate genetic. Atât culturile transgenice, cât și cele non-transgenice au fost atent monitorizate, iar frunzele au fost analizate pentru a detecta prezența genelor de rezistență la erbicide și a genelor de rezistență la pesticide. Cele mai recente date, din 2020, au arătat că nu s-au făcut încrucișări între soia transgenică și soia sălbatică, și nici între soia transgenică cu trăsături de rezistență diferite.
În cazul rapiței, guvernul japonez a observat că rapița transgenică răspândește gena recombinantă către alte specii transgenice cu gene diferite sau specii non-transgenice strâns legate în aproximativ 19% din cazuri. Cu toate acestea, cifra se încadrează în intervalul normal al ratei de trecere a oricărui soi convențional și, prin urmare, se consideră că nu are un impact semnificativ asupra biodiversității. MAFF a subliniat, de asemenea, că rezultatele cercetării, colectate din 2006 până în 2018, nu au arătat nicio situație în care gena recombinantă s-a răspândit în rapiță.
Ministerul va continua să efectueze studii privind impactul culturilor modificate genetic asupra biodiversității și prezența posibilă a oricăror hibrizi și va continua să caute o înțelegere științifică a impactului culturilor modificate genetic în Japonia, potrivit raportului.

Mai multe amănunte sunt disponibile pe https://www.foodnavigator-asia.com/Article/2021/02/15/Japan-GM-food-safety-update-Transgenic-soy-rapeseed-have-no-impact-on-biodiversity-even-after-15-years-government-study# 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.