Facebook Twitter

Japonia a aprobat comercializarea tomatelor obținute prin editarea genomului!

Prima varietate de tomate obținute prin editare genomică a fost lansată pentru comercializare directă în Japonia, de către compania Sanatech Seed. Ministerele japoneze responsabile au anunțat că, pe lângă faptul că este sigură, această roșie obținută prin editarea genomului nu va fi reglementată ca produs modificat genetic. Tomata Sicilian Rouge High GABA a fost dezvoltată folosind tehnologia de editare a genei CRISPR-Cas9. Roșiile conțin niveluri ridicate de acid gamma-aminobutiric (GABA), un aminoacid despre care se crede că ajută relaxarea și scade tensiunea arterială.
Potrivit lui Shimpei Takeshita, președintele Sanatech Seed și distribuitor exclusiv, această roșie conține de patru până la cinci ori mai mult GABA decât o roșie normală. Takeshita a spus că soiul Sicilian Rouge și trăsătura GABA au fost alese pentru nivelul lor ridicat de acceptare de către consumatori. El a explicat că această roșie este foarte populară, iar consumatorii sunt deja obișnuiți să cumpere produse cu un conținut ridicat de GABA. De aceea consideră că este foarte important să prezinte consumatorilor tehnologia într-un mod care le este deja familiar.
La rândul său, Federația Internațională a Semințelor (ISF) a declarat că salută lansarea și că este un pas important în punerea în aplicare a politicii japoneze privind editarea genomului, un instrument care oferă oportunități uriașe pentru sectorul semințelor. De asemenea, și-a reiterat angajamentul de a se angaja în inovația în sectorul creșterii plantelor, contribuind astfel la crearea unor sisteme alimentare durabile.

Articolul original este disponibil pe http://www.fruitnet.com/eurofruit/article/184662/sanatech-seed-launches-worlds-first-ge-tomato 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.