Facebook Twitter

Informarea corectă crește acceptanța față de culturile MG

Un studiu realizat în Suedia a analizat dacă percepția consumatorilor față de culturile modificate genetic se schimbă odată cu dobândirea a mai multe cunoștințe. Un grup de voluntari a vizitat un câmp de creștere a cartofului GM. Experții au analizat dacă, după vizită, percepția față de aceste culturi și alimente s-a schimbat. Studiul a arătat că vizita a îmbunătățit acceptarea de către consumatori a acestor culturi.

Câmpul de cartofi folosit a fost situat în Borgeby (Suedia). Acolo era cultivat un soi transgenic cu rezistență la mai multe boli târzii. Au participat 28 de cetățeni voluntari, care s-au înscris la audiere după ce au aflat despre apel prin intermediul rețelelor de socializare. Înainte de vizită nu li s-au furnizat informații despre biotehnologia agroalimentară, ci doar despre vizită și că se vor întâlni cu cercetătorii și că afla cum o cultură de cartofi ar putea fi mai durabilă și ar putea oferi mai multă aromă.

Fiecare voluntar a primit două chestionare care conțineau aceleași întrebări, unul pe care l-au completat înainte de vizită și altul pe care l-au completat după vizită. 65% dintre participanți au perceput riscuri în culturile modificate genetic înainte de vizită, dar evaluarea ulterioară a arătat o schimbare pozitivă în atitudinea lor. Studiul a constatat că experiența personală și accesul la surse fiabile de informații științifice, combinate cu discuții active, pot schimba atitudinea consumatorilor prin reducerea stigmatizării în jurul acestei tehnologii.

Studiul a arătat, de asemenea, valoarea potențială a acestui tip de acțiune, care poate fi extinsă și utilizată pentru alte tipuri de produse, cu posibile schimbări de percepție asociate cu experiențele la persoana întâi care le oferă posibilitatea de a cunoaște realități precum biotehnologia agricolă.

Aflați mai multe despre studiul de pe Full article: Genetically modified (GM) late blight-resistant potato and consumer attitudes before and after a field visit (tandfonline.com) 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.