Facebook Twitter

Filipinezii vor putea cultiva banane care nu se oxidează

Tropic, o companie-pionier în biotehnologie agricolă din Marea Britanie care folosește editarea genelor prin tehnologia CRISPR pentru a îmbunătăți caracteristicile bananelor și cafelei, a anunțat că banana sa modificată genetic, astfel încât să nu se oxideze, a fost evaluată din punct de vedere tehnic. Departamentul Filipinez de Agricultură, prin Biroul Industriei Plantelor, a considerat ca non-OMG produsul. Această banană este primul produs editat genetic care a trecut prin procesul de reglementare în Filipine.

Aceste banane neoxidante, editate genetic, au potențialul de a reduce semnificativ risipa alimentară și emisiile de CO2 cu peste 25%, deoarece peste 60% din bananele exportate sunt risipite înainte de a ajunge la consumator. Această nouă varietate poate contribui la o reducere a emisiilor de CO2 echivalentă cu scoaterea de pe drum a două milioane de vehicule de pasageri în fiecare an.

După această hotărâre, acest nou soi care nu se oxidează poate fi deja importat în Filipine.

Ofir Meir, Chief Technology Officer al Tropic, a declarat: „Guvernul Filipinelor a implementat un proces eficient, transparent și bazat pe știință pentru evaluarea siguranței plantelor editate genetic. Acesta este exact tipul de sistem care încurajează companii precum Tropic să investească în tehnologii inovatoare pentru a dezvolta soluții durabile pentru fermierii filipinezi”.

Aflați mai multe în comunicatul de presă al companiei, disponibil urmând Tropic’s Non-Browning Gene-Edited Banana Cleared for Production in the Philippines | Tropic 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.