Facebook Twitter

Filipine legiferează diferența între OMG-uri și editate genetic

Departamentul Filipinez al Agriculturii (DA) a publicat regulile și procedurile pentru evaluarea produselor obținute prin diferitele tehnici de ameliorare a plantelor (PBI).

Aceste reglementări oferă un proces eficient și bazat pe știință pentru evaluarea acestor produse, pe lângă faptul că permit să se determine dacă plantele modificate genetic ar trebui considerate organisme modificate genetic (OMG).

Comitetul Național de Biosecuritate din Filipine definește PBI-urile ca un nou set de genomice moleculare și tehnici celulare pentru dezvoltarea țintită și eficientă a unor noi soiuri de culturi îmbunătățite prin tehnici care sunt precise și mai rapide decât metodele convenționale.

Noul cadru stabilește că produsele derivate din utilizarea biotehnologiei care includ o nouă combinație de material genetic trebuie să fie considerate OMG-uri și să respecte reglementările respectivelor produse. Cu toate acestea, dacă nu există o nouă combinație de material genetic, acestea vor fi considerate produse convenționale.

Filipine se alătură astfel numeroaselor țări al căror cadru de reglementare prevede că, dacă o plantă modificată genetic nu conține material genetic nou, aceasta trebuie reglementată ca soi convențional.

Mai multe amănunte puteți afla urmând link-ul https://www.isaaa.org/kc/cropbiotechupdate/article/default.asp?ID=19497 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.