Facebook Twitter

FAO mizează pe știință și inovare pentru a transforma sistemele agroalimentare

În cadrul reuniunii ministeriale privind securitatea alimentară mondială, desfășurată la sediul ONU de la New York pe 18 mai 2022 sub sloganul „Apel la acțiune pentru securitatea alimentară mondială”, directorul general al FAO, Qu Dongyu, a considerat știința și inovarea ca fiind instrumentele cheie pentru transformarea sistemelor agroalimentare.

În cadrul întâlnirii, Qu Dongyu a făcut un apel urgent la acțiune pentru transformarea sistemelor agroalimentare, pentru a le face mai incluzive, mai viabile din punct de vedere economic și mai rezistente la impacturi multiple, precum și pentru a crește producția, reducând în același timp impactul asupra mediului.

Qu a remarcat că în martie 2022, indicele FAO al prețurilor la alimente a atins cel mai înalt nivel de la înființarea sa în 1990 și a avertizat că impactul în cascadă al războiului din Ucraina ar putea exacerba și mai mult prețurile globale la alimente, deoarece Rusia și Ucraina sunt jucători dominanți în piața internațională de cereale.

„Timpul este scurt și situația este gravă ”, a spus Qu. Înaltul funcționar a apreciat că acțiunile către o transformare cu succes a sistemelor agroalimentare trebuie să includă următoarele puncte:

- prioritizarea științei și inovației

- extinderea asistenței de urgență pentru ferme

- reducerea pierderilor și a risipei de alimente

- investiții în infrastructura fizică (drumuri, irigații, electrificare și digital) și infrastructura lanțului valoric (facilități de depozitare, instalații de refrigerare, infrastructura bancară și infrastructura de asigurări)

Reuniunea ministerială a reunit miniștri de externe din aproximativ 30 de țări diverse la nivel regional pentru a analiza nevoile umanitare urgente și de dezvoltare și pentru a identifica pașii pentru a aborda securitatea alimentară, nutriția și reziliența la nivel mondial. Întâlnirea a fost prezidată de secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken.

Mai multe amănunte sunt disponibile pe https://www.fao.org/director-general/speeches/detail/es/c/1513186/ 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.