Facebook Twitter

Etilena ajută plantele să reziste inundațiilor

Secetele frecvente, incendiile și inundațiile au fost în creștere în întreaga lume ca urmare a schimbărilor climatice. Inundațiile provoacă circa 15% din pierderile globale de recolte.

O colaborare între cercetătorii de la Universitatea din Freiburg (Germania), Universitatea Utrecht din Țările de Jos, Rothamsted Research (UK) și Universitatea din California, Riverside (SUA) , a descoperit o moleculă de semnalizare care poate face plantele mai rezistente la inundații. Echipa de cercetare a descoperit că etilena, hormonul vegetal gazos, face ca planta să pornească un fel de sistem de energie moleculară de urgență, care o ajută să supraviețuiască lipsei de oxigen în timpul inundațiilor.

Echipa a arătat anterior că etilena trimite un semnal plantei că se află sub apă. Ei au descoperit că pretratarea plantelor experimentale cu etilenă a îmbunătățit șansele lor de supraviețuire. Rezultatele, care au apărut în revista Plant Physiology , ar trebui să ajute la combaterea, măcar parțială, a efectelor băltirii și a inundațiilor în agricultură. De asemenea, rezultatele studiului pot fi folosite și pentru dezvoltarea soiurilor de plante rezistente la inundații.

Mai multe informații sunt disponibile pe https://kommunikation.uni-freiburg.de/pm-en/press-releases-2022/how-crops-can-better-survive-floods . 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.