Facebook Twitter

Elevii americani vor învăța încă din școală despre ingineria genetică a plantelor

Elevii din școlile elementare și gimnaziale din SUA vor învăța din anul acesta despre ingineria genetică a plantelor în cadrul unei curricule suplimentare interactive, concepută în comun de profesori și autoritățile de reglementare. Curricula E1 a fost dezvoltată pentru a ajuta elevii să învețe despre agricultură, alimente și utilizările biotehnologiei în aprovizionarea cu alimente. Totul este explicat din punct de vedere științific, întotdeauna bazat pe dovezi și argumente științifice.
Planul a fost conceput în comun de Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA), Departamentul pentru Agricultură (USDA) și Agenția pentru Protecția Mediului (EPA). De asemenea, au colaborat mai mulți profesori din întreaga țară, experți în agricultură, biologie, științe ale mediului, tehnologii și alte domenii legate de biotehnologia agroalimentară. Toți au stabilit ca o prioritate ca întreg conținutul să se bazeze pe știință și să respecte standardele educaționale naționale.
Curricula își propune să introducă elevii în concepte agricole, cum ar fi caracteristicile plantelor, îmbunătățirea genetică sau planificarea și selecția culturilor. Include activități didactice și lucrări de laborator adaptate vârstelor corespunzătoare, în care vor putea vedea cum sunt utilizate reproducerea selectivă și ingineria genetică pentru a obține trăsăturile dorite ale plantelor. Activitățile le vor permite, de asemenea, să învețe cum știința și tehnologia sunt utilizate pentru a îmbunătăți aprovizionarea cu alimente a SUA.
În acest fel, elevii vor putea să aprecieze tehnologia și să înțeleagă de ce fermierii aleg anumite soiuri de culturi pentru a aborda provocările de mediu, valoarea evaluării siguranței alimentelor și să recunoască noile orientări privind etichetarea alimentelor. Prin experiență, se așteaptă ca elevii să învețe să facă alegeri în cunoștință de cauză.

Mai multe amănunte puteți afla de pe site-ul https://www.fda.gov/news-events/fda-brief/fda-brief-fda-provides-agricultural-biotechnology-curriculum-middle-and-high-school-students 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.