Facebook Twitter

EFSA a reînnoit avizul științific pentru utilizarea bumbacului OMG

Panelul pentru Organisme Modificate Genetic (OMG) al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a publicat rezultatele evaluării științifice a riscurilor în vederea reînnoirii autorizației pentru bumbacul modificat genetic GHB614, tolerant la erbicide. Aplicația EFSA-GMO-RX-018 se referă la reînnoirea autorizării comercializării produselor care conțin, constă din sau sunt produse din bumbac GHB614. Cultivarea în Uniunea Europeană, însă, este exclusă.
Panelul OMG a luat în considerare informațiile suplimentare furnizate de solicitant, comentariile științifice prezentate de statele membre ale Uniunii Europene și publicațiile științifice relevante. Datele primite includ rapoarte de monitorizare a mediului după punerea pe piață, evaluarea literaturii preluate prin căutare sistematică, documente suplimentare sau studii efectuate de către sau în numele solicitantului și analize bioinformatice. Aceste date au fost evaluate din perspectiva potențialelor noi pericole, expunerii modificate sau a unor incertitudini științifice noi.
Panelul OMG a concluzionat că nu există dovezi împotriva reînnoirii autorizării EFSA-OMG-RX-018, ca urmare a evidențierii unor noi pericole, expunerii modificate sau apariției unor incertitudini științifice care ar schimba concluziile evaluării inițiale a riscurilor pentru bumbacul GHB614.

Mai multe amănunte sunt disponibile pe https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.2903/j.efsa.2021.6671 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.