Facebook Twitter

EFSA a avizat favorabil soia A5547-127 tolerantă la erbicide

Pe 23 iunie a fost publicat raportul de evaluare al Grupului privind organismele modificate genetic (OMG) al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA) privind soia A5547-12, un soi modificat genetic tolerant la erbicide (HT). Evaluarea se efectuează după solicitarea de reînnoire a autorizației de utilizare în alimente și furaje. Analiza efectuată nu a găsit dovezi ale vreunui pericol asociat cu acest soi.

EFSA a evaluat rapoartele de monitorizare a mediului după introducerea pe piață, literatura privind astfel de boabe de soia HT, analizele bioinformatice actualizate și orice documente sau studii suplimentare efectuate de către sau în numele solicitantului. Ei au evaluat informațiile colectate pentru potențiale noi pericole, expuneri modificate sau noi incertitudini științifice identificate în perioada de autorizare și neevaluate anterior în cererea inițială.

Pe baza constatărilor sale, grupul EFSA pentru OMG-uri a concluzionat că „nu există dovezi ale unor noi pericole, expuneri modificate sau incertitudini științifice care ar modifica concluziile evaluării inițiale a riscurilor pentru soia A5547-127”.

Cererea și evaluarea acoperă comercializarea produselor care conțin, constau din sau sunt produse din această soia HT, dar nu și cultivarea (sublinierea noastră) în Uniunea Europeană. Mai multe informații în raportul publicat pe site-ul https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.2903/j.efsa.2022.7340 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.