Facebook Twitter

Drojdii editate genetic pentru o bere mai savuroasă

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Oregon, din Statele Unite, împreună cu o echipă de bioingineri, au arătat că o tulpină de drojdie editată genetic își poate modifica procesul de fermentație pentru a crea beri cu arome semnificativ mai intense de hamei.

Producția de bere artizanală a crescut enorm în ultimele două decenii. Există o cerere tot mai mare pentru genuri de bere cu hamei, cum ar fi India PaleAale , care exprimă arome puternice tropicale și fructate. Berile cu hamei se obțin prin adăugarea unor cantități mari de hamei aromat, deoarece uleiurile esențiale din acesta sunt principalele contributoare la aromele berilor.

Cercetătorii au modificat genetic o tulpină de drojdie de bere pentru a exprima o enzimă care crește cantitatea de doi tioli cu gust tropical produși în timpul fermentației berii. Cercetătorii au preparat loturi de bere folosind patru versiuni ale tulpinii de drojdie biotehnologică și o versiune convențională, nemodificată, a drojdiei.

Tulpinile biotehnologice au produs bere care avea concentrații de 3MH și 3MHA de până la 73 de ori și de 8 ori mai mari decât tulpina originală de drojdie nemodificată. Gustul berilor fabricate astfel a fost intens tropical și fructat și a fost asociat cu arome de guava, fructul pasiunii, mango și ananas. Cercetătorii au remarcat, de asemenea, că tulpinile de drojdie nu au creat arome nefavorabile și nici nu au afectat procesul de fermentație într-un mod negativ.

Jeremy Roop, coautor al articolului și bioinginer la Berkeley Yeast, a explicat că aceste descoperiri demonstrează, de asemenea, modul în care biologia sintetică poate ajuta la protejarea industriilor și a consumatorilor de efectele schimbărilor climatice. „Pe măsură ce secetele și incendiile de vegetație au început să deterioreze culturile de hamei și alte ingrediente pentru a aroma berea, drojdia artificială oferă un mijloc de a crea aceste arome într-un mod care să nu fie afectat de evenimente meteorologice imprevizibile.” El a concluzionat spunând că acest soi „permite, de asemenea, producătorilor de bere să utilizeze un potențial mai mare de aromă de hamei, ceea ce crește durabilitatea atât a procesului de creștere, cât și a procesului de fabricare a berii”.

Mai multe amănunte pe https://today.oregonstate.edu/news/genetically-modified-yeast-yields-intense-hop-aromas-beer-oregon-state-research-finds-0 . 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.