Facebook Twitter

CRISPR utilizată pentru a vindeca rănile cartofilor

Pentru a ajuta la reducerea pierderilor uriașe din industria cartofilor, biochimistul Dylan Kosma de la Colegiul de Agricultură, Biotehnologie și Resurse Naturale al Universității din Nevada, Reno, SUA, a folosit o abordare biochimică. Scopul său a fost de a identifica caracteristicile genetice ale cartofului în procesul de vindecare a rănilor în cartofi.
Vindecarea rănilor tuberculilor de cartof implică suberină, un material care alcătuiește o mare parte din „pielea” care acoperă rănile. Este un polimer lipidic produs de toate plantele și este o componentă importantă a țesuturilor de vindecare a rănilor din cartofi. Producția slabă de suberină în timpul procesului de vindecare declanșează pierderi de cartofi după recoltare.
Vindecarea eficientă a rănilor și producția de suberină sunt esențiale pentru sigilarea rănilor și prevenirea intrării agenților patogeni și, implicit, a pierderilor în timpul depozitării. Echipa lui Kosma a folosit editarea bazată pe CRISPR pentru a identifica genele din cartofi și pentru a înțelege mai bine comutatoarele care activează acest sistem de vindecare.
Echipa a identificat primii factori de transcripție cunoscuți pentru a reglementa depunerea componentelor care formează coaja ce se formează în timpul procesului de vindecare a rănilor. Au fost descoperiți doi factori de transcripție a cartofului, StMYB102 și StMYB74, ca regulatori ai biosintezei suberinei și depunerii în răni.

Mai multe amănunte sunt disponibile în articolul original, pe https://www.unr.edu/nevada-today/news/2021/potato-research 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.