Facebook Twitter

Controlul dăunătorilor, cu flori care sintetizează feromoni

Membrii unei echipe internaționale de cercetători au dezvoltat o plantă de camelină modificată genetic capabilă să producă feromoni sexuali pentru insecte care pot fi extrași și utilizați pentru un control durabil al dăunătorilor. Echipa de cercetare, condusă de experți de la compania americană ISCA Inc., a modificat codul genetic al plantelor de camelină, adăugând gene de insecte capabile să promoveze producția de feromoni doriți.

Plantele obținute au reușit să producă compușii precursori ai feromonului în uleiul de semințe. Tehnologia se află în prezent în testele inițiale în Brazilia, arătând că feromonii derivați din plante au rezultate similare cu formulele de feromoni produse chimic. Rezultatele unui studiu inițial din Brazilia au arătat că formula ISCA cu feromoni pe bază de plante a funcționat la fel de eficient ca și o formulă cu feromoni realizată prin tehnici standard de sinteză chimică.

Această cercetare a primit un sprijin financiar semnificativ din partea Departamentului Agriculturii al Statelor Unite (USDA) pentru dezvoltarea și comercializarea ulterioară. Grantul a fost acordat prin intermediul Institutului Național de Alimentație și Agricultură al USDA (NIFA). După cum a explicat directorul executiv ISCA, Agenor Mafra-Neto, „controlul feromonilor reprezintă viitorul protecției culturilor, iar sinteza revoluționară a feromonilor biologici va conduce agricultura către o afacere mai profitabilă și mai durabilă”

Mafra-Neto a subliniat, de asemenea, că „este necesar urgent un control eficient al feromonilor, mai ales acum, când agricultura globală se confruntă cu o rezistență tot mai mare a dăunătorilor, care face ca insecticidele convenționale să fie mai puțin eficiente, cu o presiune crescândă din partea guvernelor și a consumatorilor care cer o producție alimentară din ce în ce mai sigură și ecologică”.

Mai multe amănunte pe https://www.iscatech.com/press_releases/transgenic-plant-grows-insect-sex-pheromones-needed-for-green-pest-control-in-agriculture/ 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.