Facebook Twitter

Combustibilii de aviație pe bază de plante pot reduce cu 68% emisiile de carbon

Înlocuirea combustibilului de aviație pe bază de petrol cu combustibil de aviație derivat dintr-o plantă înrudită cu muștarul poate reduce emisiile de carbon cu până la 68%, potrivit unei noi cercetări realizată la Universitatea din Georgia (SUA), sub conducerea lui Puneet Dwivedi.
Dwivedi a condus o echipă care a estimat prețul și emisiile de carbon pe ciclul de viață ale combustibilului de aviație durabil (SAF) derivat din uleiul obținut din
Brassica carinata, o cultură de semințe oleaginoase necomestibile. Studiul a fost publicat în GCB Bioenergy.
„Dacă putem asigura aprovizionarea cu materii prime și să oferim stimulente economice adecvate de-a lungul lanțului de aprovizionare, am putea produce SAF pe bază de
carinata în sudul Statelor Unite”, a spus Dwivedi, profesor asociat la Warnell School of Forestry and Natural Resources.

Industria aviației emite 2,5% din toate emisiile de dioxid de carbon la nivel național și este responsabilă pentru 3,5% din încălzirea globală. „SAF din Carinata ar putea ajuta la reducerea amprentei de carbon a sectorului aviației, creând în același timp oportunități economice și îmbunătățind fluxul de servicii ecosistemice în regiunea de sud a SUA”, afirmă el.
„În sud, putem cultiva
carinata ca pe o cultură de iarnă, deoarece iernile noastre nu sunt la fel de severe în comparație cu alte regiuni ale țării”, a spus el. „Din moment ce carinata este cultivată în sezonul „mort”, nu concurează cu alte culturi alimentare și nu declanșează probleme legate de alimente versus combustibil. În plus, creșterea carinatei oferă toate beneficiile culturii de acoperire, legate de calitatea apei, sănătatea solului, biodiversitate și polenizare.”
„Rezultatele noastre sunt deosebit de relevante pentru statul Georgia, care este al șaselea consumator de combustibil convențional pentru aviație din țară, găzduiește cel mai aglomerat aeroport din lume și găzduiește Delta, o companie aeriană lider la nivel mondial”, a spus el. spus. „Aștept cu nerăbdare să continui mai multe cercetări pentru a oferi o alternativă durabilă la modelul nostru actual de călătorie cu avionul.
Carinata are potențialul de a crea o situație avantajoasă pentru zonele noastre rurale, industria aviației și, cel mai important, schimbările climatice.”, a evidențiat cercetătorul.

Mai multe amănunte sunt disponibile pe https://news.uga.edu/plant-based-jet-fuel-could-reduce-emissions-by-68/. 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.