Facebook Twitter

China va aproba cultivarea porumbului MG creat de Syngenta

China a anunțat că intenţionează să aprobe hibrizii de porumb OMG dezvoltați de Syngenta Group, a anunţat ministerul Agriculturii din această țară, informează agenția Reuters.

Cei doi hibrizi creați de gigantul agrochimic elvețian sunt Bt11×MIR162×GA21 și Bt11×GA21, ambii toleranți la insecte și erbicide, a precizat Ministerul Agriculturii și Afacerilor Rurale într-o notă postată pe site-ul său.

Mișcarea marchează o descoperire majoră pentru Syngenta, cel de-al treilea producător de semințe din lume, deținut de Sinochem Holdings din China, în intenția sa de a deveni lider de piață pe piața de MG din China.

China intenționează, de asemenea, să aprobe un soi tolerant la erbicide dezvoltat de Hangzhou Ruifeng Bio-Tech Co Ltd și un hibrid de porumb brevetat de China National Seed Group, o unitate a Syngenta Group, se arată în anunț.

Beijingul a dat deja aprobarea de siguranță pentru alți câțiva hibrizi de porumb MG și a propus revizuirea regulilor interne privind semințele, pentru a deschide calea pentru aprobarea cultivării OMG, ca parte a unui efort de pregătire pentru cultivarea comercială a cerealelor.

Syngenta își propune să strângă aproximativ 10 miliarde de dolari dintr-o ofertă publică inițială (IPO) în China, așteptată în acest an.

Articolul original este disponibil pe https://www.marketscreener.com/news/latest/China-to-approve-first-GMO-corn-traits-developed-by-Syngenta--40214218/ 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.