Facebook Twitter

China mizează pe culturile MG

Planurile Chinei de a permite comercializarea culturilor modificate genetic (MG) au făcut, în sfârșit, un gigantic pas înainte.

În ianuarie, Ministerul Agriculturii și Afacerilor Rurale al țării a revizuit un set de reglementări pentru producătorii de semințe în care solicita aprobarea pentru culturile modificate genetic. De ani de zile, absența unor astfel de reglementări a împiedicat procesul de comercializare.

Imaginea asupra acestor tehnologii s-a schimbat în ochii guvernului, devenind un instrument important pentru creșterea producției agricole și reducerea costurilor. Având în vedere că planurile conducerea de vârf chineze se concentrează pe dezvoltarea autosuficienței alimentare a națiunii, revitalizarea științifică a industriei semințelor este văzută ca o modalitate de a atenua preocupările legate de securitatea alimentară pe fondul creșterii cererii interne și a incertitudinilor cauzate de un climat internațional din ce în ce mai dur și de o pandemie globală care a lăsat China izolată.

În comparație cu tehnologia tradițională, creșterea cu 10% a randamentului adusă de tehnologia transgenică este văzută ca fiind foarte valoroasă. Standardul național este de a aproba un nou soi dacă acesta produce cu 1% până la 3% mai mult decât predecesorul său.

Experții au prezis că, până în 2030, producția de cereale a Chinei trebuie să crească cu 15% față de nivelurile actuale, în timp ce producția de carne, ouă și lapte ar trebui să crească cu 30% până la 50% pentru a satisface cererea de alimente a țării.

Articolul original este disponibil pe https://www.caixinglobal.com/2022-05-25/in-depth-how-china-finally-embraced-genetically-modified-farming-101890085.html 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.