Facebook Twitter

Cercetătorii apelează la metode moderne pentru a stimula recoltele globale de grâu

Războiul din Ucraina a perturbat o aprovizionare suficientă cu alimente pentru populația lumii. Confruntați cu această situație, cercetătorii de la Universitatea Tehnică din München (TUM), Germania caută metode moderne care să ajute la stimularea recoltelor globale și să asigure securitatea alimentară globală. Grâul este unul dintre cele mai importante soiuri de cereale și joacă un rol cheie ca aliment de bază. Este cultivat în peste o sută de țări. Cu toate acestea, oferta de grâu este inadecvată și multe țări în curs de dezvoltare și emergente sunt foarte dependente de importuri.

Oamenii de știință de la UTM, conduși de Senthold Asseng, lucrează cu echipe internaționale de cercetare pentru a analiza scenarii și modele care ar putea duce la o ieșire din criza globală a grâului . După cum explică Asseng, fluctuațiile prețurilor de pe piețele și recoltele mondiale au un impact major asupra stării nutriționale a multor oameni din întreaga lume. „Actuala criză globală a grâului arată cât de important este grâul pentru lume”, a subliniat el. „Ne apropiem de limitele biofizice ale randamentelor de grâu. Prin urmare, trebuie să înțelegem funcțiile culturilor pentru a crește și mai mult recoltele” , explică omul de știință. El crede cu tărie că resursele genetice ale grâului sunt considerabile. Echipa lui Asseng lucrează acum din greu la creșterea potențială a randamentelor de grâu.

În cercetările sale, el a identificat resursele genetice neutilizate ale grâului, care reprezintă 51%. Pentru a reduce acest decalaj de producție, reproducerea țintită poate duce la randamente mai mari. Cu toate acestea, profesorul Asseng a explicat că genetica singură nu poate rezolva problema și va necesita o abordare interdisciplinară folosind genetica combinată cu știința solului și a climei.

Utilizarea instrumentelor moderne și avansate de ameliorare și îmbunătățirea continuă a producției agricole prin managementul optimizat al plantelor și al solului vor realiza creșterile necesare urgent ale recoltei globale de grâu. „Acest lucru poate duce la o soluție eficientă pentru o aprovizionare globală adecvată cu alimente în viitor ”, spune Asseng.

Mai multe informații găsiți în articolul original, urmând https://www.tum.de/en/news-and-events/all-news/press-releases/details/mehr-weizen-fuer-eine-sichere-welternaehrung . 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.