Facebook Twitter

Canada aprobă un vaccin pe bază de plante împotriva COVID-19

Compania biofarmaceutică Medicago, împreună cu GlaxoSmithKline, au primit aprobarea de la agenția de securitate canadiană pentru a comercializa un vaccin pe bază de plante împotriva COVID-19. Acesta se nmește COVIFENZ, și utilizează tehnologia particulelor asemănătoare coronavirusului (CoVLP). VLP-urile sunt molecule care seamănă foarte mult cu virușii, dar nu conțin niciun material genetic viral, deci nu sunt infecțioase.

COVIFENZ este compus din glicoproteină recombinată cu vârf exprimată ca particule asemănătoare virusului (VLP) administrate concomitent cu adjuvantul pandemic GSK. Schema de vaccinare COVIFENZ necesită două doze administrate intramuscular la 21 de zile una de alta. Vaccinul se păstrează la temperaturi cuprinse între 2°C și 8°C. Antigenul COVIFENZ va fi fabricat în Canada și Carolina de Nord, (Statele Unite), dar în prezent nu este aprobat sau autorizat în altă parte decât Canada.

Guvernul canadian are un contract cu Medicago pentru furnizarea vaccinului COVID-19. Medicago este de acord să respecte această solicitare cât mai curând posibil. „Aprobarea vaccinului nostru COVID-19 este o piatră de hotar importantă pentru Canada în lupta împotriva pandemiei ”, a declarat Președintele și CEO-ul Medicago, Takashi Nagao.

François-Philippe Champagne, ministrul canadian al inovației, științei și industriei, a declarat: „Întrucât una dintre prioritățile de top ale guvernului nostru a fost inversarea declinului de 40 de ani cu care se confruntă sectorul de bioproducție din Canada, suntem încântați să vedem aprobarea vaccinului Medicago. Este o piatră de hotar excelentă pentru sectorul biotehnologic din Canada și pentru inovația locală. Vom continua să sprijinim companiile care doresc să producă vaccinuri în Canada și să se alăture sectorului de bioproducție autohton în creștere . ”

Mai multe informații sunt disponibile în articolul original, pe https://medicago.com/en/press-release/covifenz/ 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.