Facebook Twitter

Cadrul de reglementare afectează percepția publică asupra culturilor biotehnologice

Un studiu la care au participat persoane din Statele Unite, Germania și Japonia a căutat să înțeleagă modul în care diferitele cadre de reglementare ale culturilor rezultate din biotehnologii afectează percepțiile publice ale acestor țări, pentru a înțelege modul în care cultura politică de bază le afectează atitudinile.

Un total de 2.667 de respondenți din Statele Unite, 2.383 din Germania și 2.193 din Japonia au participat la sondajul care a cuantificat statistic modul în care diferite informații le afectează percepția asupra riscurilor și beneficiilor culturilor alimentare editate genetic, având în vedere că cele trei țări au niveluri diferite de reglementare.

Rezultatele au arătat că participanții din Statele Unite au perceput cele mai mari beneficii și cele mai mici riscuri, validând că atitudinile publice cu privire la editarea genelor sunt mai pozitive într-o țară care are reglementări mai puțin stricte de editare a genelor. Între Germania și Japonia, participanții japonezi au perceput beneficii mai mari, în timp ce participanții germani au perceput cel mai mic beneficiu și cel mai mare risc, lăsând la o parte beneficiile implicite în editarea genelor.

Documentul recomandă studii suplimentare în acest sens, pentru a înțelege mai bine factorii-cheie care afectează percepția riscurilor și beneficiilor noilor inovații științifice și pentru a stabili un nou model de comunicare științifică.

Mai multe informații puteți afla direct din studiu, urmând link-ul Public Perceptions of Risks and Benefits of Gene-edited Food Crops: An International Comparative Study between the US, Japan, and Germany - Naoko Kato-Nitta, Masashi Tachikawa, Yusuke Inagaki, Tadahiko Maeda, 2022 (sagepub.com) 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.