Facebook Twitter

Brazilienii nu se tem de grâul transgenic

Peste 70% dintre consumatorii din Brazilia nu ar avea nicio reținere legată de consumul de grâu transgenic, potrivit unui sondaj preluat de Reuters, care schimbă percepția companiilor cu privire la vânzarea de grâu OMG în Brazilia. .

Sondajul sparge paradigma conform căreia consumatorii din Brazilia țar fi împotriva consumului de grâu modificat genetic (OMG) după aprobarea recentă a acestuia în Argentina.

Brazilia este un importator net de grâu, iar cea mai mare parte provine de la vecinul său sudic.

Anul trecut, Brazilia a devenit prima țară care a permis importurile de făină făcută cu grâu OMG din Argentina, deși transporturile imediate au fost considerate puțin probabile din cauza opoziției morarilor locali.

Sondajul, realizat în decembrie de Indexsa, a intervievat 3.135 de persoane din 12 capitale de stat.

ABIMAPI, o asociație care reprezintă producătorii de biscuiți, paste, pâine și prăjituri, a fost inițial împotriva adoptării grâului transgenic aici, dar și-a schimbat poziția după sondajul pe care l-a comandat.

„Sondajul a arătat că peste 70% dintre oameni consumă alimente modificate genetic sau le vor consuma fără nicio problemă”, a declarat directorul executiv al ABIMAPI, Claudio Zanao, pentru Reuters. „Deci poziția asociației s-a schimbat, nu vom fi împotriva consumatorilor”.

O mare parte din soia și porumbul produse în Brazilia și în alte țări cu producții importante, cum ar fi Statele Unite, sunt transgenice. Dar a existat întotdeauna o mai mare atenție asupra grâului, care este consumat direct de oameni, față de celelalte, care sunt utilizate în mod obișnuit ca hrană pentru animale.

Aproximativ 1.790 dintre persoanele intervievate au declarat că știu ce sunt alimentele transgenice, iar 75,5% au spus că sunt conștiente că au consumat produse modificate genetic în trecut.

Aproximativ 1.345 de persoane au spus că nu sunt la curent cu alimentele modificate genetic. Dar dintre aceștia, 71,4% au spus că ar consuma alimente transgenice după ce au primit informații adecvate despre produs.

Articolul original este disponibil pe https://www.agriculture.com/markets/newswire/more-than-70-of-brazilians-would-consume-transgenic-wheat-survey 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.