Facebook Twitter

Biotehnologiile agricole au adus Argentinei 134 miliarde euro

Echipa de economiști a Buenos Aires Cereal Exchange a publicat un raport care analizează rezultatele a 25 de ani de cultivare continuă a organismelor modificate genetic (OMG-uri) în Argentina. Sub titlul „25 DE ANI DE CULTURI MODIFICATE GENETIC ÎN AGRICULTURA ARGENTINIANĂ”, grupul de economiști a studiat impactul economic și de mediu al adoptării semințelor biotehnologice în agricultura argentiniană în culturile de soia, porumb și bumbac. Rezultatele reflectă faptul utilizarea culturilor biotehnologice a crescut randamentele, a redus costurile de producție și a sporit profitabilitatea producției primare. Între 1996 și 2020, folosirea semințelor biotehnologice a crescut rentabilitatea, în medie comparativ cu culturile convenționale, cu 24,52 € / ha în cazul soia, 29,50 €/ha la porumb și 182,88 €/ha la bumbac.
O a doua serie de rezultate indică faptul că adoptarea culturilor modificate genetic a adus beneficii importante țării. Beneficiile brute acumulate în 25 de ani de culturi de semințe modificate genetic sunt estimate la 134 miliarde de euro. Din acest total, 92% corespund cultivării boabelor de soia, 7% porumbului, iar restul bumbacului. Moneda argentiniană a crescut datorită exporturilor mai mari, GM aducând în cei 25 de ani aproape 129 miliarde de euro. În plus, utilizarea acestor semințe a permis crearea a 93 de mii de locuri de muncă pe campanie.
Un al treilea grup de rezultate indică faptul că, în termeni de mediu, culturile biotehnologice au atenuat impactul producției primare asupra mediului. Adoptarea semințelor modificate genetic a împiedicat emisia a peste 18 miliarde kg de carbon în mediu, echivalentul anual al circulației a 3,9 milioane de mașini. În plus, tehnologia a făcut posibilă creșterea carbonului acumulat în sol cu 7,3 milioane de tone în campania 2020/2021 și cu 121 de milioane de tone în ultimele 25 de campanii.

Raportul complet este disponibil pe https://fundacion-antama.org/wp-content/uploads/2021/09/ogm25anios-30-06-2021_sp.pdf 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.