Facebook Twitter

Biotehnologii pentru biocombustibili mai ieftini

Cercetătorii de la Centrul pentru Inovare în Bioenergie (CBI) de la Laboratorul Național Oak Ridge (ORNL) din Statele Unite au descoperit o cale de formare a ligninei în plante care ar putea face procesarea biocombustibililor mai ușoară și mai puțin costisitoare. Cercetătorii s-au concentrat pe lignina C, un polimer găsit în învelișurile semințelor anumitor plante exotice.

Lignina C este mai ușor de descompus, deoarece are o structură chimică mai liniară decât alte lignine. Oamenii de știință care lucrează ca parte a CBI, un Centru de Cercetare în Bioenergie Energetică din SUA, au identificat acum mecanismul genetic al ligninei C. Ei speră să conceapă culturile bioenergetice pentru a forma lignină C, limitând în același timp creșterea ligninei G./S, care ar putea duce la o bioprocesare mai accesibilă și cu un randament mai mare.

Colegii lor de la Institutul BioDiscovery al Universității din North Texas lucrează pentru a produce lignină C în plante care în mod normal nu o produc. Înainte de descoperire, lignina C era considerată o componentă minoră a moleculelor mai mari de lignină aflate în pereții celulelor vegetale. Dar acum, introducerea ligninei C în pereții celulelor poate permite reducerea necesarului de energie pentru procesul de deconstrucție. „Această activitate reprezintă unul dintre primii pași către o bioeconomie viabilă din punct de vedere economic”, a declarat Jerry Tuskan, director executiv al CBI la ORNL.

Mai multe amănunte puteți afla din articolul original, disponibil pe https://www.ornl.gov/news/bioenergy-scientists-discover-genetic-pathway-better-biofuel-processing#:~:text=A%20team%20of%20researchers%20working,fuels%20easier%20and%20less%20costly. 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.