Facebook Twitter

Australia a început autorizarea pentru comercializarea crizantemelor MG

Deși se vorbește mai puțin despre biotehnologia agricolă aplicată culturilor ornamentale, ea este una dintre cele mai importante aplicații comerciale. Obiectivul său este nu numai să îmbunătățească culoarea sau să obțină noi parfumuri sau arome, ci și să îmbunătățească alte atribute precum morfologia florii sau arhitectura plantei, rezistența la stres și boli, controlul timpului de înflorire și al conservării florii tăiate. Cu strategiile de transgeneză se pot crea și fenotipuri care nu se găsesc în natură, cel mai cunoscut caz fiind cel al florilor albastre la speciile la care nu se găsește pigmentul care dă această colorație.

Una dintre cele mai recente evoluții în acest sens a avut loc în Australia. Oficiul Australian de Reglementare a Tehnologiei Genetice (OGTR) a primit o cerere de licență de la International Flower Developments pentru lansarea comercială a crizantemelor modificate genetic, având culoarea florii modificată. Cererea de licență este pentru importul și distribuția comercială de flori tăiate de crizantemă MG în toată Australia.

Crizantemele biotech sunt destinate utilizării ornamentale și nu ar intra în hrana comercială pentru oameni sau animale. OGTR pregătește un plan de evaluare și management al riscului pentru aplicarea sa, care va fi publicat pentru comentarii publice și sfaturi suplimentare din partea experților, agențiilor și autorităților în septembrie 2022. Se vor acorda cel puțin 30 de zile pentru comentarii.

Mai multe informații, inclusiv notificarea de aplicare, întrebări și răspunsuri și un rezumat al cererii de licență, sunt disponibile pe https://www.ogtr.gov.au/gmo-dealings/dealings-involving-intentional-release/dir-191 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.