Facebook Twitter

Au fost lansate căpșunile rezistente la Fusarium

Universitatea din California, Davis (UC Davis) a anunțat lansarea a cinci noi soiuri de căpșuni cu rezistență la Fusarium, căpșuni cu randament ridicat și calitate îmbunătățită a fructelor. Soiurile, cunoscute sub numele de UC Eclipse, UC Golden Gate, UC Keystone, UC Monarch și UC Surfline, sunt acum disponibile pentru cumpărare de la pepinierele din California prin intermediul Foundation Plant Services.
Aproximativ 88% dintre căpșunile din Statele Unite provin din California. Una dintre principalele cauze ale pierderii și morții căpșunilor este Fusarium, dar mai mult de jumătate dintre soiuri nu au rezistență la această boală. Din punct de vedere istoric, Fusarium nu a fost o preocupare majoră pentru cultivatorii de căpșuni. Cu toate acestea, când utilizarea bromurii de metil a fost eliminată treptat în Statele Unite, în 2005, Fusarium a devenit o urgență, creeând îngrijorări cu privire la o pandemie de Fusarium la căpșuni.

„Boala s-a răspândit rapid și trebuie să reacționăm rapid pentru a răspunde nevoii”, a spus Glenn Cole, crescător și manager de teren al Programului de creștere a căpșunilor. Prin urmare, dezvoltatorii au adunat ADN-ul a mii de plante pentru a proiecta instrumente genetice pentru a selecta și alege genele de rezistență la Fusarium. „Aceste instrumente ne-au permis să eliminăm susceptibilitatea și să construim rezistență”, a declarat Steve Knapp, directorul Programului de creștere a căpșunilor UC Davis.

Aflați mai multe de pe UC Davis Releases 5 Strawberry Varieties Resistant to Fusarium Wilt | UC Davis . 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.