Facebook Twitter

10 argumente de a alege biotehnologia verde

1.    Culturile biotech pot ajuta la eradicarea crizei alimentare globale – Biotehnologia a ajutat fermierii să producă cu 311,8 milioane de tone mai multă hrană în ultimii 15 ani. 

2.    Biotehnologia verde ajută fermierii mici – 90% din 17 milioane de femieri care cresc culturi biotech nu au suficiente resurse și au ferme mai mici de 10 hectare. Rata de creștere a culturilor biotech este de 3 ori mai rapidă și de 5 ori mai răspândită în țările în curs de dezvoltare comparativ cu țările industrializate.

3.     Culturile biotech susțin creșterea economică globală – Beneficiul economic obținut din culturile de plante ameliorate este estimat la peste 130$ / hectar. În ultimii 16 ani, suprafețele de culturi biotech au crescut de la 1,7 la 170 milioane de hectare.

4.    Creșterea culturilor de plante ameliorate reduce consumul de substanțe chimice – Biotehnologia face ca echivalentul a peste 1 milion de kg de pesticide să nu mai fie utilizate în agricultură. Mai mult, nivelul de erbicide folosite scade cu pâna la 70%. 

5.    Culturile biotech cresc productivitatea recoltelor – Productivitatea generată de culturile biotech este în unele cazuri cu 7-20% mai mare decât la cele convenționale (care sunt la rândul lor cu 33% mai productive decât cele organice).

6.    Culturile biotech pot ajuta fermierii mici să își crească veniturile și să reducă sărăcia sau subnutriția – Pe măsură ce a crescut rata utilizării bumbacului ameliorat, consumul de calorii asociat cu veniturile mărite a crescut, iar subnutriția din familii a scăzut. Asta înseamnă că rata de nesiguranță alimentară ar putea fi redusă cu aproximativ 15-20%, dacă toți fermierii din India ar adopta această tehnologie.  

7.    Cultivarea plantelor ameliorate este sustenabilă – Culturile biotech au nevoie în general de mai puține lucrări agricole, precum arătura, care permite izolarea reziduurilor în sol, izolând mai mult dioxid de carbon și reducând emisiile de gaze cu efect de seră. Rezultatele implementării acestor tehnici echivalează cu inactivarea a 10.2 milioane de mașini de pe șosea, timp de un an. 

8.    Hrana produsă cu ajutorul biotehnologiei este sigură pentru consum
După 25 de ani de cercetare independentă, de când au fost introduse pe piață, nu există nici o dovadă documentată care să ateste că plantele ameliorate pot deteriora sănătatea sau pot provoca decesul. 

9.    Hrana rezultată din culturi biotech contribuie la îmbunătățirea alimentației și a sănătății – Noile generații de plante modificate genetic așteaptă să fie certificate – orezul auriu îmbogățit cu vitamina A, cartofii dulci sau chiar vaccinurile comestibile sunt doar câteva exemple. 

10.    Culturile și hrana biotech vin în completarea celor organice – Oamenii de știință independenți resping ipotezele conform cărora plantele sau animalele modificate genetic pot afecta în vreun fel sursele de hrană sau pot produce gene periculoase.   
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.