Facebook Twitter

Încă cinci soiuri MG autorizate pentru consum în UE

La sfârșitul lunii ianuarie 2021, Comisia Europeană a autorizat cinci noi soiuri modificate genetic: trei hibrizi de porumb și două tipuri de soia. În plus, a reînnoit autorizația altor trei soiuri de porumb modificat genetic. Autorizațiile vor fi valabile timp de zece ani și se referă doar la comercializarea și utilizarea ca hrană sau furaj a celor opt organisme modificate genetic în cauză.

În ciuda faptului că sunt soiuri complet sigure care, după cum a subliniat Comisia Europeană, au trecut o „procedură de autorizare amplă și strictă” care include o evaluare științifică pozitivă de la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA), cultura nu a fost autorizată în niciunul dintre cazuri. Uniunea Europeană continuă să interzică cultivarea, deși este sigură și promovează dependența europeană de importuri.

Comisia Europeană a luat decizia de a autoriza cele cinci noi OMG-uri și de a reînnoi permisiunea celorlalte trei după ce guvernele Uniunii nu au putut obține o majoritate calificată în favoarea aprobării sau respingerii acestora, nici chiar după recurgerea la procedura de arbitraj

Mai multe informații puteți găsi pe https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/mex_21_190 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.