Facebook Twitter

În Brazilia, în 2022, se va dubla suprafața cultivată cu trestie de zahăr biotech

Centrul de tehnologie Canavieira (CTC) este cel mai mare centru de tehnologie a trestiei de zahăr din lume. Potrivit estimărilor sale, este de așteptat ca fermierii brazilieni să dubleze suprafața plantată cu trestie de zahăr biotehnologică rezistentă la insecte în 2022. CTC estimează că soiurile de trestie de zahăr biotehnologică vor fi prezente pe 70.000 de hectare în sezonul 2022/2023, comparativ cu 37.000 în anul precedent.

Brazilia este principalul producător de trestie de zahăr din lume. Trestia de zahăr rezistentă la insecte a fost introdusă în Brazilia în 2018, după ce Comisia Tehnică Națională de Biosecuritate a demonstrat că zahărul și etanolul obținute din aceasta sunt identice cu cele din trestia de zahăr convențională. Prima plantare de trestie de zahăr biotech a fost efectuată pe 400 de hectare, care au crescut la aproximativ 18.000 de hectare în 2019. Studiile au arătat că gena și proteina Bt au fost complet eliminate din produsele din trestie de zahăr după prelucrare.

La cinci ani după ce CTC a primit prima aprobare din lume pentru a planta trestie de zahăr biotehnologică, Luiz Paes, directorul comercial al companiei, a declarat într-un interviu că angajamentul față de aceste soiuri continuă să se accelereze. „Fermierii vor să-l vadă ca să creadă asta și trebuie să aibă răsaduri disponibile pentru a-l cultiva. Acum, având răsaduri și rezultate, ambele le permit să se extindă ”, a spus Paes.

Mai multe amănunte puteți afla urmând link-ul https://www.reuters.com/world/americas/exclusive-brazils-gmo-sugarcane-area-nearly-double-this-year-company-says-2022-04-06/ 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.