Facebook Twitter

În 2023, în SUA se vor vinde și roșii mov

Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite (USDA) a dat undă verde roșii biotehnologice dezvoltate de Norfolk Plant Science (NPS), confirmând că este la fel de sigură ca o roșie convențională. Această roșie violetă a fost modificată genetic pentru a atinge niveluri ridicate de antioxidanți benefici pentru sănătate, modificându-i culoarea și îmbunătățindu-i calitatea nutrițională. NPS se așteaptă să înceapă comercializarea acestuia în Statele Unite în 2023.

Potrivit raportului USDA, este puțin probabil ca planta să prezinte un risc mai mare de dăunători decât alte roșii cultivate, așa că nu va fi supusă reglementărilor federale cu privire la organismele modificate genetic (OMG). Aceasta înseamnă că, din perspectiva riscului de dăunători ai plantelor, această plantă poate fi cultivată și utilizată în siguranță în Statele Unite.

Cercetarea a luat naștere cu scopul de a dezvolta o roșie îmbunătățită din punct de vedere nutrițional. Designul său a fost finalizat în 2008. Această roșie a fost creată de Cathie Martin, profesor la Centrul John Innes, care a fondat NPS împreună cu profesorul Johnathan Jones, de la Laboratorul Sainsbury, pentru a încerca să-și aducă produsul pe piață.

,Acest soi a fost dezvoltat prin inginerie genetică într-un proces derivat dintr-o floare comestibilă. Rezultatul a fost o roșie bogată în antociani și sigură pentru consumul uman. Potrivit cercetătorilor, implementarea roșiilor transgenice în dieta șoarecilor predispuși la cancer a reușit să le prelungească viața cu 30%. Acum cercetătorii lucrează pentru a obține aprobarea acestui soi și în alte țări.

Mai multe informații la https://www.thepacker.com/news/produce-crops/usda-greenlights-norfolk-plant-sciences-purple-tomato 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.