Facebook Twitter

Universitatea Berkeley începe 2020 cu 20 de brevete pentru tehnologii CRISPR

Universitatea Berkeley din California a primit un cadou perfect pentru începutul anului 2020 – cel de-al douăzecilea patent pentru tehnologii implicând CRISPR-Cas9.

Noul brevet este al optisprezecelea din această serie primit în ultimul an de Universitate și colaboratorii săi - Universitatea din Viena și Emmanuelle Charpentier, care au creat tehnologia CRISPR-Cas9 alături de Jennifer Doudna, profesoară de biologie moleculară și celulară și de chimie la Berkeley. Charpentier este în prezent director al Institutului Max Planck pentru Biologie Infecțioasă din Berlin.

„2019 a fost un an incredibil de important și fructuos în eforturile noastre continue de a susține UC ca lider al proprietății intelectuale CRISPR-Cas9 din Statele Unite”, a declarat Eldora L. Ellison, strateg de brevet în problemele CRISPR-Cas9 al Universității.

În concordanță cu angajamentul de lungă durată al UC de a dezvolta și aplica tehnologiile sale brevetate pentru îmbunătățirea omenirii, universitatea permite instituțiilor fără scop lucrativ, inclusiv instituțiile academice, să utilizeze tehnologia revoluționară CRISPR-Cas9 în scopuri de cercetare non-comerciale și educaționale.

UC a încurajat, de asemenea, comercializarea pe scară largă a tehnologiei CRISPR-Cas9 printr-o licență exclusivă cu Caribou Biosciences Inc. din Berkeley, California, care a sublicențiat familia brevetelor la numeroase companii din întreaga lume.

Noul brevet (Brevetul SUA 10.519.467), care se referă la o metodă de producere a unei celule modificate genetic folosind tehnologia CRISPR-Cas9, face parte dintr-un portofoliu de brevete străine și interne care cuprinde numeroase metode pentru direcționarea și editarea genelor și modularea transcripției în orice cadru, inclusiv în celule vegetale, animale și umane. Cele 20 de brevete ale UC reprezintă cel mai mare portofoliu de brevete CRISPR-Cas9 din Statele Unite. UC a primit notificări de indemnizație pentru cinci brevete suplimentare care vor fi emise la începutul anului 2020.

De asemenea, birourile internaționale de brevete au recunoscut inovațiile de pionierat ale echipei Doudna-Charpentier. Oficiul European de Brevete, care reprezintă peste 30 de țări, precum și oficii de brevete din Regatul Unit, China, Japonia, Australia, Noua Zeelandă, Mexic și alte țări, au emis brevete pentru utilizarea editării genelor CRISPR-Cas9 în toate tipurile de celule.

De altfel, zilele trecute comitetul care decernează câștigătorii premiului Wolf, un premiu pe care anual Israelul îl acordă pentru descoperiri și creații care contribuie esențial la binele omenirii, a comunicat că în acest an. la secțiunea „Sănătate”, ei sunt Jennifer Doudna și Emmanuelle Charpentier. Premiul, care va fi înmânat în luna iunie, le-a fost acordat tocmai pentru inventarea tehnologiei CRISPR-Cas9!

Articolul complet este disponibil pe https://news.berkeley.edu/2019/12/31/uc-rings-out-2019-with-its-20th-crispr-patent/ 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.